Student Agency - bus
Ahojte,
podobnu ponuka ako ELINES ma aj STUDENTAGENCZ.SK na Slovensku:
http://cestovnelistky.studentagency.sk/ ... -2014.html
ancifeik: díky za echo má to i česká verze, ale prodej je až od 27.1.! Takže nastavuji kalendář a na širší veřejnost to pustím v pondělí.. Ještě jednou díky
Ahojte, mám dotaz na cestovatele, kteří využívají bus studen agency k dopravě z vídeňského letiště. Já se tímhle způsobem z Vídně nikdy nevracel, ale zřejmě nebudu mít jinou možnost. Odjezd od terminálu 19:10, příjezd do Brna 21:50, tedy dle jízdního řádu. V Brně u Grandu budu mít 25 minut na přestup do autobusu, který mě odveze domů (odjezd 22:15). Co mě zajímá je, jestli bus SA jezdí na čas, tzn. zda je pravděpodobné, že stihnu návazný bus domů, protože jinak bych ztvrdnul v Brně až do rána. Vím že je to na věšteckou kouli, no zajímají mě zkušenosti ostatních. Je mi jasný, že třeba nějakou nehodu na dálnici lze těžko předpovídat..
travis bickle napsal(a):Ahojte, mám dotaz na cestovatele, kteří využívají bus studen agency k dopravě z vídeňského letiště. Já se tímhle způsobem z Vídně nikdy nevracel, ale zřejmě nebudu mít jinou možnost. Odjezd od terminálu 19:10, příjezd do Brna 21:50, tedy dle jízdního řádu. V Brně u Grandu budu mít 25 minut na přestup do autobusu, který mě odveze domů (odjezd 22:15). Co mě zajímá je, jestli bus SA jezdí na čas, tzn. zda je pravděpodobné, že stihnu návazný bus domů, protože jinak bych ztvrdnul v Brně až do rána. Vím že je to na věšteckou kouli, no zajímají mě zkušenosti ostatních. Je mi jasný, že třeba nějakou nehodu na dálnici lze těžko předpovídat..
Musím zaklepat, s RegioJetem jezdím hodně často, a vždy jezdí na čas. Dokonce i Benátky, který jedou až z Neapole (ne všechny spoje). Zpoždění bylo 5 (!) minut. Z Vídně, Hlavní nádraží vždy včas.
jel jsem zrovna tento týden Vídeň-Brno a zpoždění bylo půl hodiny. Řidič dokonce musel couvat, protože se nevešel pod most :D Bude to asi o štěstí.
Jinak jsme to jeli ve 4 a z letiště stál bus 399,-/os. Z hlavního nádraží stejný bus 199,-/os. Vlak z letiště na nádraží stál pro 4 7,20EUR. Takže jestli stíháte, tak se dá něco málo ušetřit tímto.
SDAN napsal(a):Noo, vlak vlastně není vůbec špatný nápad. Ono pokud půjde všechno hladce, tak bych měl stihnout i ten v 18:03. Čas přistání 17:25, let z EU, jen s příručákem... V tom případě se tedy ještě zeptám, lístek na vlak z letiště na hbf koupím někde v příletové hale? Kdysi dávno jsem jel z letiště do Fischamendu, když se ještě dalo parkovat přímo u nádraží... ale kde jsem tenkrát kupoval lístek už nevím.Vlak v 18:33 je moc brzy?
Ano, v příletové hale v místě, kde se schází dolů na vlak, buď na přepážce nebo v automatu.
travis bickle napsal(a):Noo, vlak vlastně není vůbec špatný nápad. Ono pokud půjde všechno hladce, tak bych měl stihnout i ten v 18:03. Čas přistání 17:25, let z EU, jen s příručákem... V tom případě se tedy ještě zeptám, lístek na vlak z letiště na hbf koupím někde v příletové hale? Kdysi dávno jsem jel z letiště do Fischamendu, když se ještě dalo parkovat přímo u nádraží... ale kde jsem tenkrát kupoval lístek už nevím.
Jízdenka z letiště jde koupit i online na https://tickets.oebb.at/en/ticket
, cena 4,20€, jízdenku do Brna tamtéž nebo na https://www.cd.cz/eshop/
, ceny je dobré porovnat mohou se lišit, platí že začínají na 7€ nebo 183Kč. Lze koupit i jízdenku přímo Flughafen Wien - Brno, ta je ale zpravidla dražší, než uvedené 2 jízdenky.Super, koupím online dopředu.. jen ještě drobnost, když koupím přes uvedený odkaz jízdenku z letiště na hlavní nádraží na spoj odjíždějící 18:03, můžu ji použít i na spoj v 18:33 (pokud ten dřívější nestihnu) a naopak?
Dokáže mi někdo vysvětlit, jaký je smysl vlaku CAT? z/na Vídeňské letiště? Kromě toho, že stojí 2x tolik než vlak "klasický" ?
Vytřískat peníze z turistů. Stejně rychle se do Vídně dostanu i Railjetem na běžný lístek. Ten oproti němu jede na Hauptbahnhof a z něj jedou Regiojety plus je myslím i metro na Erdberg bez přestupu.
Praxe, že na letiště platí předražený tarif je ve světě bohužel docela běžná. Stejně tak je tomu i ve Vídni, kde ÖBB prodává jízdenky do ČR z letiště dráž (14€), než stojí kombinace 2 jízdenek (4,20€ + 7€). Stejně je to přestřelené i vlaků CAT nebo Jančurových autobusů. Naprostá většina cestujících ušetřenou stovku neřeší, ostatní, zejména Čěši, to zde mohou obejít a tu stovku ušetřit rozdělením jízdenek, kdy s tím současně na sebe vezmou určitá rizika vyplývající z uzavření 2 smluv o přepravě.
Přístup ve Vídni mi ale přijde ještě vcelku rozumný. Například na letišti Fiumicino v Římě má Trenitalia zvláštní tarif, kdy přímý vlak stojí 14€ a zastávkový 8€, přitom z následující zastávky vzdálené 4km od letiště stojí jízdenka ve stejném vlaku 2,10€.Růžena napsal(a):Ahojda,máte někdo zkušenost s dopravou busem na letiště do Budapešti / z Brna/.Díky
Až na letiště nejezdí moc často. Pokud nejede, stačí použít MHD, viz průvodce. https://www.cestujlevne.com/letiste/budapest
Jel jsem nedávno v neděli brzo odpoledne Railjetem z letiště do centra, vlak přijel celkem plný a část lidí si cestou z letiště nesedla. Objemné kufry nebylo kam dát, takže blokovaly uličku (neviděl jsem ani průvodčího). Mně to bylo jedno, ale dokážu si představit, že lidi s platem na úrovni vyspělých západních zemí si rádi připlatí několik eur za lepší kulturu cestování. Kromě toho, kdyby CAT nejezdil, budou vlaky Railjet ještě plnější. Airport Express bus v Praze taky stojí téměř 2x tolik co běžný lístek.
Ad Airport Expres(s) - stojí dvakrát víc a stojí za stejnou vyližprdel jako jakákoliv Karosa (nebo co to je) MHD. Kufry není kam dát, často nacpané, bez klimatizace. Je zábava pozorovat ty pobavené/znechucené/nechápavé tváře turistů.
Bus AE jsem zmínil kvůli vyšší ceně, ne kvůli pohodlí, i když pro většinu mimopražských je pohodlné už jen to, že nemusí přestupovat a zjišťovat si kudy jet. Zase za 60 Kč se nedá očekávat velký komfort. Problém pražského letiště je hlavně v neexistenci vlaku nebo metra, ale pro mě je doprava metrem na Veleslavín a pak busem, který jsem zažil naplněný max. tak na 70%, v pohodě (tím spíš že jen na tramvajenku nebo za 32 Kč).
Tak ja bych nějaký vyšší komfort očekával, když je to dvakrát dražší :-). Sam jsem mimopražský a nikdy by mě nenapadlo těch 60 Kč dat. Kdo se neumí zorientovat doma, tak jak pak v cizině :-). Samozrejme pohodlnější to bez přestupu je.ale jak píše Daniel, vzhledem k dvojnásobně ceně by přece mělo jit o kvalitnější službu. Tím netvrdím, ze to v cizině vždy tak je :-))
AE stojí 60Kč snad jen při platbě u řidiče. Pro mimopražské je cena ještě nižší, protože je již součástí jízdenky z jiného města.
Libor_S napsal(a):Jel jsem nedávno v neděli brzo odpoledne Railjetem z letiště do centra, vlak přijel celkem plný a část lidí si cestou z letiště nesedla. Objemné kufry nebylo kam dát, takže blokovaly uličku (neviděl jsem ani průvodčího).
Já tedy do Vídně jezdím dost často a opačně mám jinou zkušenost.... pokaždé když jedu railjetem,který pokračuje na letiště,tak z vídeňského hlavního nádraží jel poloprázdný ..
SDAN napsal(a):AE stojí 60Kč snad jen při platbě u řidiče. Pro mimopražské je cena ještě nižší, protože je již součástí jízdenky z jiného města.
60 czk to stojí jízdenka zakoupené přes DP hl.m Prahy a u řidiče......přes e-shop či pokladnu ČD 45 czk či 34 czk(s IN25)